για μια ΔΩΡΕΑΝ εκτίμηση του χώρου σας καλέστε τώρα

2810 223433

Προβλήμα με σαράκι....Έχουμε την λύση!!!

Προβλήμα με σαράκι....Έχουμε την λύση!!!

Το ξύλο είναι ένα φυσικό υλικό το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως και από αρχαιοτάτων χρόνων στα ελληνικά σπίτια. Χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή επίπλων, κρεβατιών αλλά και γενικά για οποιαδήποτε κατασκευή μέσα και έξω από το σπίτι.
Ως φυσικό υλικό μπορεί να προσβληθεί από διάφορους μικροοργανισμούς όπως έντομα, μύκητες κλπ. Τα έντομα τα οποία προσβάλουν το ξύλο είναι οι τερμίτες και κυρίως το γνωστό σε όλους μας σαράκι. Η προσβολή από σαράκι μπορεί να αναγνωριστεί από τις μικρές στρογγυλές οπές τις οποίες δημιουργούν στις ξύλινες επιφάνειες (έπιπλο, κρεβάτι, πάτωμα) αλλά και από την παρουσία μιας λεπτής σκόνης (πούδρα) που πέφτει από τις οπές οι οποίες είναι και οι πύλες εισόδου του εντόμου στο ξύλο. Με δεδομένο ότι ο χρόνος παραμονής του εντόμου στο ξύλο είναι αρκετά χρόνια, καθώς είναι ο χώρος αναπαρωγής και γίνεται η φωλία του εντόμου, η ζημιά η οποία συντελείται είναι μεγάλη και σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει μέχρι την ολική καταστροφή του επίπλου.

Σε περιπτώσεις ήπιας προσβολής και μικρών επιφανειών η BioCity προτείνει και χρησιμοποιεί ειδικό συντηρητικό ξύλου με θεραπευτική και προληπτική χρήση ενάντια των μυκητών και των εντόμων. Το προϊόν μπορεί να αγοραστεί και να εφαρμοστεί και από ιδιώτες  ακολουθούμενοι τις οδηγίες που θα τους χορηγήσει ο υπεύθυνος επιστημονας του καταστήματος μας.

Σε περιπτώσεις που η προσβολή είναι εκτεταμένη και όχι τοπικού χαρακτήρα καθώς και στις περιπτώσεις στις οποίες επιδιώκεται ριζικότερη και πιο εγγυημένη αντιμετώπιση η εταιρεία μας επεμβαίνει με την μέθοδο του Υπνοκαπνισμού (Fumigation). Ο Υπνοκαπνισμός γίνεται με τη χρήση ειδικού αερίου και πιο συγκεκριμένα με Φωσφίνη, καθώς είναι το μοναδικό εγκεκριμένο σκεύασμα για αυτές τις περιπτώσεις. Το συγκεκριμένο καπνιστικό εντομοκτόνο έχει την ιδιότητα να διεισδύει στις ξύλινες επιφάνειες και να θανατώνει τα ξυλοφάγα έντομα σε όλα τα στάδια του βιολογικού τους κύκλου. Η εφαρμογές γίνονται από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο (με μέση ατμοσφαιρική πίεση άνω των 17C) και σε μη κατοικούμενους χώρους επί 4-5 μέρες.
Οι ουσίες είναι πολύ επικίνδυνες και για τον άνθρωπο και για αυτό απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις και εξειδικευμένο προσωπικό για την εφαρμογή τους. Στην BioCity οι εφαρμογές γίνονται αποκλειστικά και μόνο από ειδικό επιστήμονα.